EKL: Trnava prehrala s Razgradom 1:2, inkasovala v závere

01.12.2023 Celý región

Futbalisti Spartaka Trnava prehrali vo svojom poslednom domácom zápase v Európskej konferenčnej lige 2023/24 s Ludogorcom Razgrad 1:2. O triumfe hostí rozhodol v úplnom závere Matias Tissera.

Už pred zápasom bolo jasné, že do ďalšej fázy sa Trnavčania nedostanú. Hostí poslal do vedenia v 74. minúte Kwadwo Duah, o štyri minúty neskôr vyrovnal Erik Daniel. Brankár Dominik Takáč potom zlikvidoval hosťom pokutový kop, no tí napokon rozhodli z poslednej akcie duelu v 95. minúte.

O postupujúcich sa rozhodne v poslednom kole medzi Nordsjaellandom, Fenerbahce Istanbul a Razgradom. Vo svojom poslednom zápase v H-skupine nastúpia zverenci Michala Gašparíka 14. decembra v Turecku proti Fenerbahce.

hlasy po zápase /zdroj: Sport 1 a TASR/:

Martin Mikovič, obranca Trnavy: "Mrzí ma strata bodov, siahali sme na ne. Takáč chytil penaltu a viaceré čisté šance, v závere tam mohlo byť lepšie riešenie aj odo mňa. Posledných pätnásť minút do konca to bol futbal, ktorý sa ľuďom páčil."

Dominik Takáč, brankár Trnavy: "Oni na konci potrebovali dať gól, tak sa hralo hore-dolu. Prišla lopta na kraj, potom center, mne sa to nepodarilo chytiť. Na dorážku som nemal šancu. Zaslúžili sme si bodovať najmä za výkon v druhom polčase, mrzí ma to."

Michal Gašparík, tréner Spartaka Trnava: "Určite nás to mrzí po takomto priebehu. Prvý polčas bol vyrovnaný, taký nudný futbal. My sme postupne však robili všetky striedania smerom do ofenzívy, chceli sme hrať na víťazstvo. Cez polčas sme sa rozhodli, že dáme do hry ofenzívnejšiu ´desiatku´ namiesto Bainoviča. Podarilo sa nám vyrovnať zápas. Z toho nudného zápasu sa stal výborný. Súper potreboval vyhrať, my sme chceli vyhrať. Boli sme veľakrát dezorganizovaní. Mali sme situácie, v ktorých sme išli dvaja na jedného, dvaja na dvoch, ale zle sme ich vyriešili. Brankár Takáč nás podržal, no my sme dali súperovi darček. Ešte tridsať sekúnd pred koncom sme mali loptu na kopačkách a to sa nemôže stať, je to veľká škoda."

Erik Daniel, strelec gólu, krídelník Trnavy: "Vedel som, že pri góle sa to budem snažiť strelou ´obaliť´, no hrdina som bol iba pár minút. To je smutné, najmä kvôli fanúšikom, že sme sa nerozlúčili lepším výsledkom. Ludogorec má väčšiu kvalitu, no mohli sme dať na 2:1 a zápas by sa úplne inak otočil, pretože oni potrebovali vyhrať. Taký je futbal, v posledných minútach sa na nás nalepila smola."

5. kolo EKL H-skupina:

FC Spartak Trnava - PFC Ludogorec Razgrad 1:2
(0:0)
Góly: 78. Daniel - 74. Duah, 90.+5 Tissera. Rozhodovali: Spasjoikovs - Tatriks, Šakurovs (všetci Litva), ŽK: Koštrna, Mikovič - Naressi, Vidal, 10.158 divákov.

FC Spartak Trnava: Takáč – Koštrna, Štetina, Kóša, Daniel – Bainovič (46. Bernát), Zeljkovič, Bukata (72. Paur) – Ofori, Ďuriš (72. Djuričin), Azango (67. Mikovič)

Ludogorets Razgrad: Padt – Witry, Sundberg, Verdon, Nedjalkov – Naressi (88. Seco), Piotrowski, Goncalves – Vidal, Duah, Tekpetey (88. Tissera)


Opatrný úvod zápasu akoby predznamenal scenár úvodnej pätnásťminútovky. Hralo sa medzi šestnástkami a obom mužstvám chýbalo v kombináciách viac presnosti. Potom však prišla 23. minúta, keď sa hosťom vydarila akcia, po ktorej poslal loptu do siete Tekpetey. Jeho gól však neplatil pre ofsajd, čo potvrdil VAR. Hostia boli v ofenzíve o niečo nebezpečnejší, ich ďalšiu šancu zmaril útočný faul Piotrowského. Ten istý hráč mal v závere polčasu dobrú možnosť na gól, ale jeho bombu spoza šestnástky zblokoval Štetina.

Ihneď po prestávke mali hostia výbornú šancu otvoriť skóre, Tekpetey priťukol loptu Naressimu, ale Takáč jeho strelu vyrazil na rohový kop. Aj ďalšie minúty patrili hosťom, ktorí mali viac z hry, no trnavská obrana dobre reagovala na výpady hráčov Razgradu. V 66. minúte sa zaskvel opäť Takáč, keď vyrazil dobrú strelu Vidala. O osem minút neskôr však už bol prikrátky na strelu Duaha, ktorému priťukol loptu Tekpetey - 0:1. Radosť hostí trvala iba štyri minúty, keď sa Daniel oprel do lopty spoza šestnástky a vyrovnal. V 84. minúte sa arbiter na základe pokynu od VAR-u išiel pozrieť na situáciu po rohovom kope, keď Zeljkovič zahral rukou, no penaltu Verdona zlikvidoval Takáč. Brankárovi Spartaka však v úplnom závere vypadla lopta z rúk a Tissera rozhodol o triumfe Razgradu.

hlasy po zápase /zdroj: Sport 1/

Michal Gašparík, tréner Spartaka Trnava:
"Určite nás to mrzí po takomto priebehu. Prvý polčas bol vyrovnaný, taký nudný futbal. My sme postupne však robili všetky striedania smerom do ofenzívy, chceli sme hrať na víťazstvo. Cez polčas sme sa rozhodli, že dáme do hry ofenzívnejšiu ´desiatku´ namiesto Bainoviča. Podarilo sa nám vyrovnať zápas. Z toho nudného zápasu sa stal výborný. Súper potreboval vyhrať, my sme chceli vyhrať. Boli sme veľakrát dezorganizovaní. Mali sme situácie, v ktorých sme išli dvaja na jedného, dvaja na dvoch, ale zle sme ich vyriešili. Brankár Takáč nás podržal, no my sme dali súperovi darček. Ešte tridsať sekúnd pred koncom sme mali loptu na kopačkách a to sa nemôže stať, je to veľká škoda."

Erik Daniel, strelec gólu, krídelník Trnavy: "Vedel som, že pri góle sa to budem snažiť strelou ´obaliť´, no hrdina som bol iba pár minút. To je smutné, najmä kvôli fanúšikom, že sme sa nerozlúčili lepším výsledkom. Ludogorec má väčšiu kvalitu, no mohli sme dať na 2:1 a zápas by sa úplne inak otočil, pretože oni potrebovali vyhrať. Taký je futbal, v posledných minútach sa na nás nalepila smola."

ďalší zápas:

FC Nordsjelland - Fenerbahce Istanbul 6:1
(2:1)
Góly: 55., 75. a 84. Nygren, 21. Hey, 25. Svensson, 66. Rasmussen – 44. Batshuayi

tabuľka:

1. Nordsjaelland 5 3 1 1 17:6 10
2. Razgrad 5 3 0 2 10:11 9
3. Fenerbahce 5 3 0 2 9:11 9
4. Trnava 5 0 2 3 3:11 1
 

Vyberte región